Vad är Co-Import?

Det finns mängder av produkter runt om i världen som tillverkas av mindre producenter som inte kan exportera till alla delar av världen.

Ofta framställs produkterna med stor kärlek för hantverket. Följaktligen blir resultatet helt unikt och kvaliteten utöver det vanliga.

Tyvärr når den här typen av produkter sällan ut i världen. Det blir helt enkelt för krångligt för producenten att leverera eller för dyrt för finsmakaren att köpa.

Detta vill vi lösa genom "co-import".

Hur funkar det?

Tanken är att vi gör större beställningar tillsammans. Vi står för samordningen av beställningarna, leveranserna och kontakten med leverantören. Du som kund får tillgång till högsta kvalitet från världens alla hörn.

Läs mer om hur import, deadlines och dylikt för Jack Rudy funkar här.

Fördelarna med co-import är många

Utöver att få tillgång till utmärkta produkter vi tidigare inte kunnat få tag på så leder även co-import till lägre priser för både producent och kund. 

Köpet blir också förutsägbart då vi har räknat med allt från tull till leveranskostnader i vår kalkyl. Du betalar alltså bara det som står när du checkar ut din produkt.

Eftersom vi beställer tillsammans blir långdistansleveranserna färre vilket innebär att vi minskar miljöpåverkan för våra köp.

När vi väl tagit emot den större leveransen så skickas din produkt ut med inrikespost vilket innebär att den faktiskt oftast kommer fram. Vi har själva gjort otaliga försök till privat direktimport bara för att inse att leveransen har försvunnit någonstans på vägen.